کار در حین تحصیل در آمریکا

کار کردن در حین تحصیل در آمریکا نیاز به اخذ مجوز اشتغال دارد ویزای تحصیلی آمریکا بصورت پیش فرض به دانشجویان بین المللی اجازه اشتغال نمی دهد و دانشجویان بین المللی می بایست بر اساس شرایط رشته و دوره خود از طریق یکی شرایط موجود، جهت اخذ مجوز اشتغال اقدام کنند. اجازه اشتغال در آمریکا برای دانشجویان بین المللی به دو صورت on-campus و off-campus می باشد.

کلیه مجوزهای اشتغال off-campus نیاز به تایید USCIS (سازمان خدمات شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده) دارد که پس از تایید آن، دانشجو واجد شرایط اخذ شماره اجتماعی (SSN - Social Security number) و کارت مجوز اشتغال (EAD - Employment Authorization Card) می شود.

مجوز های اشتغال on-campus معمولا آسان تر و در اختیار دانشگاه است و نیازی به تایید USCIS ندارد که که پس از موافقت دانشگاه دانشجو فقط واجد شرایط اخذ SSN می گردد.

کلیه افراردی که در آمریکا، تحت هر عنوانی از طریق کار کردن درآمدی بیش از 600 دلار در سال کسب می کنند اعم از دانشجویان بین المللی و غیره ملزم به ارسال اظهارنامه مالیاتی هستند. فارغ از میزان درآمد و بدهی مالیاتی، عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی در آمریکا سنگین ترین نوع مجازات را در پی دارد.

حداقل پایه حقوق در آمریکا بر اساس ایالت متفاوت است مثلا حداقل حقوق در سال 2019 در کالیفرنیا 12 دلار و در نیویورک 15 دلار در ساعت است برای آگاهی از حداقل حقوق در هر ایالت به این لینک مراجعه کنید.
میزان پایه حقوق برای شهروندان آمریکا و دانشجویان بین المللی تفاوتی ندارد و کارفرمایان اجازه پرداخت حقوق کمتر به دلیل دانشجو بودن به افراد را ندارند. البته بعضی از شغل ها در آمریکا ذاتا پایه حقوق کمتری دارند مانند پیشخدمت رستوران یا گارسون. اما نهایتا میزان پرداختی همراه با سایر موارد مانند انعام این حداقل را پوشش می دهد.

دانشجویان بین المللی از طریق یکی از موارد زیر می توانند اجازه اشتغال در آمریکا در حین تحصیل در آمریکا را بدست آورند:

  1. اشتغال در دانشگاه
  2. کارآموزی اختیاری OPT
  3. کارآموزی درسی CPT
  4. مشکلات شدید اقتصادی
  5. سازمان های بین المللی در آمریکا

اشتغال در دانشگاه

گزینه اشتغال در کمپ دانشگاه (On-campus) معمولا برای دانشجویان F1 , J1 محیا می باشد برای دریافت اجازه اشتغال نیاز به تاییدیه USCIS نیست و دانشگاه تصمیم گیرنده اعطای آن به دانشجو می باشد نوع شغل های قابل ارائه به دانشجویان بین المللی در مقاطع کارشناسی که دارای RA/TA نیستند معمولا با رشته تحصیلی آنان مرتبط نیست بعنوان مثال کار در کافی شاپ، کتابحانه، باشگاه، مرکز کامپیوتر و ... از جمله فرصت های کاری محدود غیر تخصصی هستند که در کمپ دانشگاه قابل دستیابی است که معمولا حداقل حقوق را دارد.
اجازه اشتغال در کمپ بصورت پاره وقت، 20 ساعت در هفته می باشد. بسته به وسعت دانشگاه، معمولا این گزینه برای دانشجویان ترم 1 و گاهی سال اول قابل دسترس نیست مهمترین مزیت این اشتغال اخذ SSN برای دانشجویان می باشد.
دانشجویان بین المللی در صورت داشتن بورسیه یا کمک هزینه های تحصیلی بصورت دستیاری استاد یا تحقیق RA/TA در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، بر اساس شرایط آن معمولا از همان ترم اول شروع به کار در کنار تحصیل می کند که ایده آل ترین نوع اشتغال در حین تحصیل در آمریکاست.

اگر در زمان اخذ پذیرش موفق به اخذ RA/TA نشده اید نگران نباشید فرصت های بیشتری در زمان حضور شما در دانشگاه وجود دارد که با پیگیری می توانید بدست آورید معمولا یک وب سایت مشخص برای فرصت های شغلی در دانشگاه وجود ندارد و شما می بایست بصورت مستقیم با دانشکده ها در تماس باشید.

این امکان وجود دارد که یک دانشجوی بین المللی به عنوان یک مدرس تحصیلات تکمیلی (Graduate Student Instructor - GSI) یا به عنوان دستیار تحقیقات (Research Assistant - RA) استخدام شود. GSI و RA معمولاً شهریه ، مزایای تحصیلی و دانشگاهی دریافت می کنند.و گاهی نیز امتیازاتی از یک دپارتمان یا بخش دیگری در دانشگاه دریافت کنید.
معمولا جهت اثبات توانایی ها، برای اکثر دپارتمان ها، دانشجویان بین المللی متقاضی دریافت جایگاه GSI باید یک آزمون تحت عنوان International Teaching Assistant English Evaluation را باموفقیت بگذرانند.
به خاطر داشته باشید مهمترین مزیت اشتغال در دانشگاه، مخصوصا در موارد RA/TA در حین تحصیل در آمریکا، کمک به ساختن رزومه و بالا بردن میزان تجربه کاریست که تاثیر بسیار زیادی در یافتن یک شغل مناسب در آینده خواهد داشت.
در بیشتر موارد، پروژه هایی که دانشجویان بین المللی در آن با اساتید و یا یکی از دپارتمان های دانشگاه همکاری می کنند ارتباط مستقیمی با رشته تحصیلی، گرایش و موضوعات تحقیقاتی آنان دارد و گاهی بصورت بخشی از تحصیل دانشجویان و بعنوان واحد درسی نیز در نظر گرفته می شود. البته ممکن است RA توسط یک دپارتمان دیگر ارائه شود و بخشی از تحصیل شما نباشد.

کارآموزی اختیاری OPT

دانشجویان F1 مجاز به اشتغال از طریق یک برنامه OPT به مدت حداکثر 12 ماه در خارج از کمپ دانشگاه در حین تحصیل و یا پس از تحصیل در آمریکا می باشند اخذ مجوز اشتغال از طریق OPT پس از موافقت دانشگاه، نیاز به تایید USCIS دارد دانشجویان حداقل پس از گذراندن 9 ماه از زمان تحصیل واجد شرایط درخواست OPT (براساس شرایط دوره) می شوند که در صورت موافقت دانشگاه و تایید USCIS تا زمان دریافت کارت مجوز اشتغال EAD مجاز به کار کردن نمی باشند. از مهمترین مزیت های اشتغال از طریق OPT، عدم نیاز به داشتن پیشنهاد کاری در زمان اپلای برای کارت مجوز اشتغال می باشد. در این حالت در فصل مدارس اجازه 20 ساعت و در فصل تعطیلات مدارس می توانید بصورت تمام وقت کار کنید.

کارآموزی درسی CPT

آموزش CPT یک گزینه اشتغال خارج از کمپ دانشگاه است که بعنوان بخشی از دوره و برنامه درسی دانشجو بصورت کارآموزی (Internship) در نظر گرفته شده است و دارای واحد درسی مشخصی می باشد که گذراندن آن برای دانشجویان الزامیست. بسته به نوع، این کارآموزی ها می تواند بصورت بدون حقوق و یا با حقوق باشد. بسیاری از دانشگاه شرایط اشتغال فوری از طریق CPT را برای دانشجویان بین المللی خود فراهم می کنند این کارآموزی ها نه تنها به دانشجویان این فرصت را می دهد تا بخشی از هزینه های تحصیل خود را تامین کنند بلکه در حین حال تجربه ازرشمندی از کار در محیط و شرایط واقعی کسب کنند. تفاوت مهم CPT با OPT در روند تایید آن است. اعطای مجوز کار برای CPT کاملا در اختیار دانشگاه می باشد و نیازی به تایید USCIS ندارد ولی برای OPT نیاز به تایید دانشگاه و USCIS می باشد.

 

برای یافتن کار و یا دوره های کارآموزی از طریق وب سایت های کاریابی زیر اقدام کنید معمولا کارفرما شرایط دقیق جذب را در آگهی شغلی دقیقا ذکر می کند. همچنین برخی از وب سایت ها مانند Glassdoor بخش بندی مشخصی برای دوره های کارآموزی (Internship) دارند که در یافتن نتایج بهتر کمک زیادی می کند:

مشکلات شدید اقتصادی

هر دانشجوی F1 که دچار مشکلات شدید اقتصادی به دلایل پیش بینی نشده است واجد شرایط اخذ مجوز اشتغال در خارج از دانشگاه است که مجاز به کار بصورت پاره وقت در فصل مدارس و در فصل تعطیلات مدارس بصورت تمام وقت است.

معمولا برای دریافت اجازه کار بدلیل شرایط اقتصادی می بایست 9 ماه از دوره خود را سپری کرده باشید و از نظردرسی در سطح خوبی قرار داشته باشید. برای این منظور می بایست شواهد و مدارکی که نشان می دهد مشکلات اقتصادی بصورت پیش بینی نشده و فراتر از کنترل دانشجو است (مانند افت ارزش پولی یا تورم های شدید در کشورتان) را ارائه دهید همچنین قبل از این درخواست می بایست دارای کار در کمپ دانشگاه بوده ولی نشان دهید که اشتغال در کمپ دانشگاه برای تامین هزینه های شما کافی نیست.

سازمان های بین المللی در آمریکا

دانشجویان F1 با داشتن یک پیشنهاد کاری از یکی سازمان های بین المللی شناخته شده مستقر در آمریکا مانند صلیب سرخ، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و سازمان های معتبر دیگری که در لیست وزارت امور خارحه آمریکا بعنوان یک "سازمان بین المللی شناخته شده" ثبت شده اند می توانند برای اخذ مجوز اشتغال در حین تحصیل در آمریکا اقدام کنند.
به خاطر داشته باشید در این نوع اجاره کار، فقط دانشجویان دارای پیشنهاد کاری مرتبط با رشته تحصیلی و حوزه کاری این سازمان ها واجد شرایط اپلای برای اجازه کار هستند همچنین متقاضی می بایست حداقل 1 سال از دوره خود را گذرانده و در سطح درسی مناسبی باشد. حداکثر این مجوز 12 ماه است.