• خانه
  • اقامت پس از تحصیل در آمریکا

اقامت پس از تحصیل در آمریکا

اقامت پس از تحصیل در آمریکا از مهمترین دغدغه های دانشجویان بین المللی در آمریکاست، اگرچه آمریکا به عنوان اولین مقصد دانشجویان بین المللی و افراد متخصص است اما شرایط ویژه ای برای اعطای اقامت به فارغ التحصیلان دانشگاه های آمریکا، به صرف تحصیل در آمریکا وجود ندارد.

وجود انبوه شرکت های فناوری، بازار کار گسترده، اقتصاد پیشرفته و مدرن، جامعه چند ملیتی، آزادی های مدنی و خصوصی سازی اقتصاد، آمریکا را به سرزمین فرصت ها بدل کرده است که با هر سن و تخصصی می تواند به ایده آل های هر فردی جامعه عمل بپوشاند.
بر اساس قوانین آمریکا راه های مشخص و محدودی جهت اخذ اقامت پس از تحصیل در آمریکا برای دانشجویان بین المللی وجود دارد که بسیار رقابتی و محدود است.:

  • دوره های کارآموزی OPT
  • ویزای غیر مهاجرتی H-1B
  • گرین کارت
  • ازدواج
  • پناهندگی

کارفرمایان آمریکایی همیشه در پی جذب افراد مستعد و حرفه ای هستند و در صورت یافتن کاندیدهای مناسب تمام تلاش و حمایت خود را در راستای جذب و اخذ اقامت فرد مورد نظر به کار می گیرند.

جهت اخذ اقامت پس از تحصیل در آمریکا می بایست برنامه ریزی مشخصی، از قبل ورود و شروع تحصیل در آمریکا، همزمان با انتخاب رشته و دانشگاه داشته باشید تا در نهایت بتوانید واجد شرایط یکی از راه های اخذ اقامت آمریکا پس از تحصیل شوید.

دوره های کارآموزی OPT

تمامی رشته های دارای OPT به دانشجویان F1 امکان کار موقت مرتبط با تحصیل به مدت حداکثر 12 ماه را می دهد. اما در رشته های STEM امکان تمدید OPT به مدت 24 ماه وجود دارد.
OPT به دانشجو امکان وارد شدن به بازار کار آمریکا (به صورت موقت) را می دهد و این بهترین فرصت برای دانشجویان بین المللی جهت افزایش مهارت های مورد نیاز و آشنایی با بازار کار و کارفرمایان است.
کارفرمایان معمولا از طریق دوره های OPT اقدام به شناسایی افراد مستعد جهت استخدام در شغل های مورد نیاز می کنند و این فرصت را در اختیار دانشجویان قرار می دهند تا استعداد، توانایی و تخصص خود را مورد آزمایش در محیط واقعی کار قرار دهند.
در صورت جلب نظر کارفرما جهت استخدام و همکاری بلند مدت، کارفرما می تواند به عنوان اسپانسر دانشجو درخواست ویزای H-1B دهد.

ویزای غیر مهاجرتی H-1B

اقدام از طریق ویزای H-1B یکی دیگر از راه های پیش روی دانشجویان بین المللی جهت اخذ اقامت پس از تحصیل در آمریکا است. مدت این ویزا 3 ساله است و امکان تمدید به مدت 3 سال دیگر را دارد.
شرایط اولیه مورد نیاز برای ویزای H-1B

  • داشتن یک کارفرما در آمریکا بعنوان اسپانسر
  • حداقل مدرک لیسانس از آمریکا و یا معادل آن
  • شرح ارتباط بین وظایف شغلی ، تحصیلات و تجربه متقاضی

هر ساله فقط 85000 ویزای جدید  H-1B صادر می شود که بین 30 تا 50 درصد متقاضیان را شامل می شود.

بعنوان یک دانشجوی بین المللی می توانید ویزای F1 خود را به ویزای H-1B تغییر دهید این ویزا اجازه می دهد تا متقاضی به مدت 6 سال (2 دوره 3 ساله ) در آمریکا کار و زندگی کند. معمولا در پنجمین سال پیاپی با ویزای H-1B متقاضی واجد شرایط اولیه درخواست اقامت دائم از طریق گرین کارت خواهد بود.

گرین کارت

اخذ اقامت دائم آمریکا از طریق گرین کارت، هدف نهایی برای کلیه افراد غیر شهروند (Citizen) در آمریکاست. دانشجویان بین المللی از وضعیت بهتری نسبت به سایر گروه ها برخوردار هستند چرا که مدت زمانی طولانی با ویزای F1 و سپس ویزای H1B به طور قانونی در آمریکا زندگی کرده اند.
از آنجا که ویزای H-1B به شما اجازه می دهد فقط سال های محدودی (6 سال) در آمریکا زندگی کنید، اقامت دائم آمریکا از طریق گرین کارت به عنوان کلید موفقیت شما در اخذ اقامت آمریکا محسوب می شود که با داشتن آن می توانید بدون هیچ گونه محدودیتی در هر کجا کار کنید و از مزایای مالی و زندگی نا محدود در آمریکا بهره مند شوید.
به دلیل حجم بالای درخواست گرین کارت آمریکا، پروسه اعطای آن ممکن است چندین سال به طول انجامد اما غیر ممکن نیست. در بهترین حالت در حالی که ویزای دیگری مانند H-1B دارید و به کار فرمای خود ثابت کرده اید که عضو ارزشمندی هستید، در نتیجه کارفرما برای درخواست گرین کارت شما پیش قدم خواهد شد و شما را ثبت نام خواهد کرد.
البته اسپانسر گرین کارت فقط به درخواست های مبتنی به اشتغال (Employment-based petition) محدود نمی شود و شما می توانید از طریق Self-based petition نیز برای اخذ گرین کارت اقدام نمایید.

ازدواج

از طریق ازدواج با یک شهروند آمریکایی به عنوان همسر یا نامزد می توان جهت اخذ اقامت دائم امریکا (گرین کارت) اقدام کرد. ازدواج با یک شهروند آمریکایی منجر به اخذ شهروندی امریکا به صورت مستقیم نمی شود و پس از اخذ اقامت دائم آمریکا (گرین کارت) می بایست اثبات شود که این ازدواج واقعی و معتبر بوده است تا در نهایت تابعیت آمریکا را دریافت شود.


پناهندگی

در صورتیکه در خواست پناهندگی و پذیرفته شدن آن و همچنین سپری شدن یک سال از تاریخ پذیرفته شدن شما در آمریکا، واجد شرایط اخذ اقامت دائم آمریکا (گرین کارت) خواهید بود. توجه داشته باشید این پناهندگی شرایط بسیار ویژه ای دارد و پذیرفته شدن یک درخواست به سادگی امکان پذیر نیست و مشکلات و محدودیت های عدیده ای برای فرد متقاضی ایجاد می کند که اصلا توصیه نمی شود.

قبل از فارغ التحصیلی برای آینده خود آماده شوید

حضور در جشن فارغ التحصیلی و قدم بر روی استیج به معنای پایان زمان حضور شما در آمریکا نیست اما اقدام برای تمدید و تغییر وضعیت خود را به زمان های پایانی واگذار نکنید.
بعنوان یک دانشجوی بین المللی با ویزای F1 راه های زیادی وجود دارد که شما بتوانید اقدامات زود هنگام و موثری انجام دهید بعنوان مثال دانشجویان بین المللی بر اساس دوره معمولا مجاز به شرکت در دوره های کار آموزی OPT/CPT در حین تحصیل در آمریکا هستند. این فرصتی بی نظیر برای دانشجویان بین المللی برای آشنایی با محیط کاری و کارفرمایان بالقوه و همچنین ایجاد یک رزومه قوی با سابقه ای مناسب جهت جذب به بازار کار است.
در حین دوره های کارآموزی فرصت ویژه ای دارید تا مهارت ها و دستاوردهای خود را در معرض نمایش قرار دهید و با کارفرمایان در مورد خود بصورت مستقیم صحبت کنید.
با لمس محیط واقعی کار حرفه ای، آگاهی بهتری از سطح مهارت های خود خواهید یافت و این فرصت را در حین تحصیل در آمریکا و قبل از فارغ التحصیلی خواهید داشت تا مهارت های مورد نیاز خود تا تا سطح استاندارد و حرفه ای مورد نیاز بازار کار بهبود دهید تا در نهایت با یک رزومه مناسب و سطح مناسب در پایان تحصیلات خود بتوانید دست بالاتری نسبت به سایر کاندیدها در جستجوی کار داشته و راحت تر جذب بازار کار آمریکا شوید